2020 Karantének 12.

“Embernek ének őrzi az időt, az tartja számon minden eleinket. Hallgass meg egy semmicske éneket, s szíve járását hallod az időnek!” Ratkó József

Kedves Dúdolók!

Fogadjátok szeretettel szentiván éjjelén a 12. egyben utolsó rendhagyó dúdolót, benne ahogy ígértem balaton-felvidéki és bakonyi énekek lesznek, melyben Császárné Borzavári Róza és Császár Dominik népzenészek voltak segítségemre:

https://www.youtube.com/watch?v=eNWwq1n2IEM

Dörgicsén és Tihanyban nyáron is dúdolunk majd, Gödön, Budapesten, Szentgálon, Kiscsőszön és Tapolca környékén, ha Isten is megsegít, szeptembertől folytatjuk. Addig is kívánok nektek énekszótól hangos szép nyarat, míves és ünnepnapokat.

Szeretettel, A.

U.I.: A nyári mesterkurzust július 25-26 hétvégére tervezem, az egyik nap moldvai, a másik nap helyi balaton-felvidéki és bakonyi énekekkel. A pontos helyszínt még egyeztetjük, de valahol a közelben hozzánk. Szombat este lesz a salföldi Pálos kolostor romjainál a tavaly 30. évfordulóját ünneplő Mária Magdolna-búcsú, melyre mi is hivatalosak vagyunk. Szép lenne többen együtt énekelni néhány moldvai csángó szentes éneket. (Aki úgy látja, szeretne részt venni ezen a mesterkurzuson, kérem, jelezze nekem a navratil.koncert@gmail.com email címen, hogy el kezdjek tudni gondolkozni a lehetséges helyszíneken.)

Betűk átméretezése
Kontraszt