Körkarantének

„Az Isten itt állt a hátam mögött, s én megkerültem érte a világot” József Attila

Kedves Dúdolók!

Két hete jelentkeztem utoljára. Azóta én is megkerültem érte a világot…

Újra végtelen hála és derű van bennem. Köszönöm!!! Attól tartok, még nem tudnám röviden elmondani miként zajlott ez a két hét, majd remélem egyszer személyesen egy dúdolón sírva-nevetve megejtjük ezt is, de azt biztosan tudom, hogy ha az Isten úgy rendeli, hogy harmadszorra is el kell szenvedni a koronavírus okozta betegséget, az első gyanús tünetnél rögtön jelzem Nektek. Most csak szájról-szájra terjedt, s talán csak néhányan tudtátok, de így is hihetetlen erőt adott a megtartó imátok, szeretetetek. A test is fárad és erőtlen, de nem az volt a legnehezebb. Merjünk kérni! Aki beleesik a betegségbe és érzi, hogy elgyengül, szóljon és tartsuk Őt a közösség erejével. Aki ismeri édesanyámat és férjemet, megköszönöm, ha most nekik is segítünk!

Az e heti karantének pont egy évvel ezelőtt készült, a cseresznyefa most is hasonlóan fehérbe öltözött az üzenet is maradt: Krisztus feltámadt! Valóban!

https://www.youtube.com/watch?v=A9mkuPrj75g&t=332s

Újra szeretnénk indítani a Hálóban a Népzene sorozatot, mely 12 évvel ezelőtt jó pár évig – nem csak számomra – adott felejthetetlen kedd estéket. Olyan zenészeket hívtam akkor koncertezni és utána beszélgetni, akik emberileg és szakmailag is példaképeim voltak, és barátokat, akikkel sok éve együtt muzsikáltunk, lélegeztük. Most is így tervezem és remélem, bízom a mihamarabbi közösségi együttlétekben. Az első koncert – Kobzos együttes: Három Aranyalma – még online kerül vetítésre, melyet a Hagyományok Háza támogatásával advent első vasárnapján rögzítettünk a mezőszentgyörgyi katolikus templomban. Ingyenesen, időkorlát nélkül megtekinthető:

https://www.youtube.com/watch?v=oHmzr96aUDA

És aki a hétvégét szívesen töltené a világot megkerülve József Attila és Latinovits Zoltán társaságában:

https://urania-nf.hu/esemenyek/1863/2021/04/10/eszmelet-utan-i-iv-elegia-jozsef-attilarol-online-vetites

Szeretettel, A.

Betűk átméretezése
Kontraszt